Projecte Interdisciplinari

La darrera setmana de febrer vam aturar l’horari de classes habitual per endinsar-nos de ple en el Projecte Interdisciplinari . Aquest any el motiu ha estat descobrir, conèixer i aplicar hàbits saludables en tots els àmbits.

Els alumnes de Cicle Inicial van investigar a partir del conte: “el nen que només menjava espaguetis” ( 1er ) i de la informació de dos webs d’hàbits saludables ( 2n). A partir d’aquí van establir uns grups d’investigadors i van anar descobrint els bons hàbits alimentaris, d’higiene, corporals i personals.

La pràctica esportiva amb estiraments, la pràctica de la meditació i les entrevistes a experts i les seves famílies van aportar unes dades que els nens van recollir per tractar aquesta informació. Van trobar aspectes molt interessants dels seus hàbits diaris.

 El Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación ens va facilitar una experta en la importància dels làctics i ens va fer una xerrada a tots els nens de 1er i 2n.

Els nens de tercer es  van  convertir en cuiner @ s. Van  investigar  sobre com mantenir una dieta equilibrada i les seves  avantatges. També van experimentar  anant a comprar al mercat i després cuinant les nostres pròpies receptes. Estaven totes delicioses i saníssimes!

Els alumnes de 4t  van desenvolupar el projecte al voltant de vuit temes del seu interès: higiene, postura, alimentació, descans, tecnologies, salut mental, exercici físic i els efectes del tabac. Van rebre la visita de tres especialistes: Elena Abad, mare del Diego Rasa, qui els va parlar de la importància que té la higiene bucal; Carlos Sentmenat, pare de l’Óscar Sentmenat, els va alertar sobre alguns dels efectes negatius dels aparells tecnològics que posseïm a casa i el Xavier Daura, pare de la Carla Daura, els va recordar els enormes beneficis de l'exercici físic. A més, es van iniciar en la pràctica del "Mindfulness", van gaudir d'un deliciós i saludable suc de fruites, fet per ells mateixos, i es van comprometre a incorporar en el seu dia a dia nous hàbits saludables.

Els alumnes de sisè van establir  els següents grups de treball: salut i primers auxilis, avenços científics, interioritat i relacions socials,  alimentació i nutrició, i medi ambient. La Gemma  Marfany  professora de la Universitat de Barcelona va explicar entre d’altres, que gràcies als avenços científics avui en dia es pot controlar la diabetis, una malaltia relacionada en part ,amb l’alimentació.